Soalan Lazim

Tetapan Akaun

Anda boleh melayari laman sesawang zpay.my dan klik pada butang 'Daftar'.

Anda boleh mendapatkan rujukan API dengan menghantar email ke zpaymalaysia@gmail.com

Pendaftaran dan Pengesahan

Anda boleh mendaftar di laman sesawang zpay.my dan kilk pada butang “Daftar” dan maklumat anda akan disahkan sebelum anda mendapat akaun anda.

Sila email permohonan anda ke zpaymalaysia@gmail.com

Sila log masuk ke akaun anda dan klik pada “Ubah kata laluan” untuk mengubah kata laluan anda.

 

Sila emailkan permohonan anda beserta butiran peribadi anda dan butiran akaun bank lama dan baru ke email zpaymalaysia@gmail.com

Kredit dan Prabayar

Kami tidak mengenakan sebarang cas tambahan melalui perkhidmatan kredit atau prabayar. Segala amaun pembayaran akan dilunaskan semasa proses transaksi.

Kaedah Pembayaran

Kegagalan pembayaran atas pelbagai faktor boleh berlaku dan ianya diluar kawalan pihak zPay dan pihak bank. Sila ajukan permohonan anda untuk membuat bayaran secara bersemuka di bank yang berdaftar dengan zPay pada masa bekerja.

Settlement

Sila email ke zpaymalaysia@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut.

zPay tidak menyelesaikan settlement pada hari Sabtu, Ahad dan cuti umum.

Setlement akan mengambil masa selama 1 hari bekerja ( pada bila - bila masa antara 00:00 hingga 23:59.

Harap maklum bahawa kelewatan pembayaran berkemungkinan boleh berlaku sekiranya pihak bank melaksanakan penyelenggaraan sistem.

Anda hanya dapat memindahkan deposit settlement anda jika akaun semasa anda ditutup dan tidak aktif atas alasan – alasan tertentu.

Cas pemindahan deposit settlement adalah percuma

Sila hantarkan permohonan anda beserta butiran peribadi dan perincian bank menggunakan emel yang telah didaftarkan atas akaun anda ke zpaymalaysia@gmail.com.

Harap maaf, kami tidak dapat melakukan pembayaran balik menggunakan deposit settlement anda walaupun pelanggan anda melakukan pembayaran sebanyak dua kali atau lebih kerana ianya melanggar polisi kami. Sila membuat pembayaran balik selepas proses settlement anda selesai.

 

Hubungi Kami
  • Ahad - Khamis :
    8.00 Pagi - 5.30 Petang
  • Jumaat :
    8.30 Pagi - 12.30 Petang